Programma's

Programma 4. Dynamisch stadscentrum

Programma 4. Dynamisch stadscentrum

1. Inleiding

Een bruisend hart van de gemeente Oss, waar bezoekers uit de hele gemeente en uit de regio graag komen, verblijven en elkaar ontmoeten. Waar het prettig wonen en werken is, dichtbij de aanwezige voorzieningen en levendigheid. Dat willen we bereiken door in te zetten op een ruimtelijk compact(er) centrum, met meer gevarieerd aanbod (naast winkels en horeca ook cultuur en wonen) in een eigen authentieke sfeer. Het is juist nu een extra uitdaging om sfeer tot stand te brengen, om bezoek te stimuleren en consumenten te verleiden om meer dan alleen de noodzakelijke aankopen te doen. En dit allemaal op een veilige manier, rekening houdend met de maatregelen die de verspreiding van het COVID-19 moeten beperken.
We zetten in op een ontwikkelingsstrategie om nieuwe functies toe te voegen, te concentreren, meer wonen en aandacht voor verduurzaming met groen. Daarvoor hebben we een investeringsfonds gevormd, de Reserve Investeringsfonds Stadshart Oss. In onze aanpak werken we samen met de centrumondernemers en vastgoedeigenaren. De Koers Stadshart Oss vormt de basis.
Het dynamische stadscentrum is veel groter dan het stadshart zoals in de Koers Stadshart beschreven. Ook andere gebieden in het centrum vragen aandacht. Wij geven echter prioriteit aan het stadshart om de realisatie van de Koers mogelijk te maken.

Deze pagina is gebouwd op 03/23/2021 13:35:12 met de export van 03/23/2021 13:24:42